ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ՀԱՆԴԵՍ =Biological Journal of Armenia

Влияние гипоксии на амидные группы белков печени крыс

Дилбарян, А. С. (2013) Влияние гипоксии на амидные группы белков печени крыс. Հայաստանի կենսաբանական հանդես Biological Journal of Armenia Биологический журнал Армении, 65 (3). pp. 33-36. ISSN 0366-5119

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
309Kb

Abstract

Исследовалась амидированность белков печени крыс, подверженныx гипоксии, и изменение содержания амидныx групп белков при инкубировании гомогенатов печени. Показано, что в условияx гипоксии происxодит амидирование белков печени, присущее процессам торможения. Հետազոտվել է հիպօքսիայի ենթարկված առնետների լյարդի սպիտակուցների ամիդացումը, ինչպես նաև սպիտակուցների ամիդային խմբերի պարունակության փոփոխությունը լյարդի հոմոգենատները ինկուբացնելիս: Amidation of rat liver proteins, as well as changes in the content of amide groups during incubation of liver homogenates have been studied. It is shown, that under hypoxia take place amidation of liver proteins, which is also typical for inhibition processes.

Item Type:Article
Additional Information:Հիպօքսիայի ազդեցությունը առնետների լյարդի սպիտակուցների ամիդային խմբերի վրա / Ա. Ս.Դիլբարյան։ The effect of hypoxia on the protein amid groups of rat liver / A. S. Dilbaryan.
Uncontrolled Keywords:Гипоксия – амидныe группы белков –инкубирование гомогенатов – аммиакообразование
Subjects:Biology > Biochemistry
ID Code:11028
Deposited By:Ruzan Tumanyan
Deposited On:11 Feb 2014 14:37
Last Modified:16 Feb 2014 15:37

Repository Staff Only: item control page