ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ՀԱՆԴԵՍ =Biological Journal of Armenia

Получение фруктоолигосахаридов из крахмала и инулина с применением циклодекстринглюкозилтрансферазы и иммобилизованной инулиназы

Балаян, А. М. and Манукян, Л. С. and Кочикян, В. Т. and Афян, К. Б. and Андреасян, Н. А. and Абелян, В. А. and Африкян, Э. Г. (2015) Получение фруктоолигосахаридов из крахмала и инулина с применением циклодекстринглюкозилтрансферазы и иммобилизованной инулиназы. Հայաստանի կենսաբանական հանդես Biological Journal of Armenia Биологический журнал Армении, 67 (2). pp. 51-55. ISSN 0366-5119

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
630Kb

Abstract

Изучены некоторые свойства иммобилизованной инулиназы в условиях высокой концентрации субстрата с целью получения фруктоолигосахаридов из крахмала и инулина. С использованием циклодекстринглюкозилтрансферазы (ЦГТаза, ЕС 2.4.1.19) и иммобилизованной инулиназы (2,1-β-D-фруктан-фруктаногидролаза, ЕС 3.2.1.7) получена смесь фруктоолигосахаридов с конечным СВ=76%. С помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии (ВЭЖХ) и тонкослойной хроматографии (ТХ) определен состав полученных олигосахаридов. Ուսումնասիրվել են իմոբիլիզացված ինուլինազի որոշ հատկություններ սուբստրատի բարձր կոնցենտրացիայի պայմաններում՝ օսլայից և ինուլինից ֆրուկտոօլիգոշաքարների ստացման նպատակով: Ցիկլոդեքստրինգլյուկոզիլտրանսֆերազի (ՑԳՏազ, EC 2.4.1.19) և իմոբիլիզացված ինուլինազի (2,1-β-D-ֆրուկտան-ֆրուկտանոհիդրոլազ, ЕС 3.2.1.7) կիրառմամբ ստացվել է ֆրուկտոօլիգոշաքարների խառնուրդ, որի չոր նյութերի վերջնական քանակը 76% է: Ստացված օլիգոշաքարների կազմը որոշվել է բարձր արդյունավետության հեղուկ քրոմատոգրաֆիայի (ԲԱՀՔ) և նրբաշերտ քրոմատոգրաֆիայի (ՆՔ) միջոցով: Some properties of immobilized inulinase in high concentrations of the substrate for obtaining of fructooligosaccharides from starch and inulin have been studied. With application of highly active Cyclodextringlucosyltransferase (CGTase, EC 2.4.1.19) and immobilized inulinase (2,1–β–D–fructan–fructanhydrolase, EC 3.2.1.7) a mixture of fructooligosaccharides with final DM equal to 76% has been obtained. The composition of obtained oligosaccharides has been revealed by use of high performance liquid chromatography (HPLC) and thin layer chromatography (TLC).

Item Type:Article
Additional Information:Ֆրուկտոօլիգոշաքարների ստացումը օսլայից և ինուլինից ցիկլոդեքստրինգլյուկոզիլտրանսֆերազի և իմմոբիլիզացված ինուլինազի իրառմամբ / Ա.Մ.Բալայան, Լ. Ս. Մանուկյան, Վ. Տ. Ղոչիկյան, Կ. Բ.Աֆյան, Ն. Ա. Անդրեասյան, Վ.Հ. Աբելյան, Է.Գ. Աֆրիկյան։ Obtaining of fructooligosaccharides from starch and inulin by using cyclodextringlucosyltransferase and immobilized inulinase / A. M. Balayan, L. S. Manukyan, V.T. Ghochikyan, K. B. Afyan, N. A. Andreasyan, V. H. Abelyan, E. G. Afrikyan.
Uncontrolled Keywords:Иммобилизованные ферменты – крахмал – инулин – фруктоолигосахариды
Subjects:Biology > Biochemistry
Biology > Biotechnology
ID Code:11199
Deposited By:Ruzan Tumanyan
Deposited On:29 Jun 2015 12:28
Last Modified:29 Jul 2015 08:02

Repository Staff Only: item control page