ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ՀԱՆԴԵՍ =Biological Journal of Armenia

Видовая принадлежность заквасочной культуры лечебно-диетического кисломолочного напитка “Нарине”

Оганесян, Г. Г. and Барсегян, А. А. and Даниелян, Л. В. and Пашаян, М. М. (2020) Видовая принадлежность заквасочной культуры лечебно-диетического кисломолочного напитка “Нарине”. Հայաստանի կենսաբանական հանդես, 72 (1-2). pp. 95-101. ISSN 0366-5119

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
795Kb

Abstract

Ձևաբանական, կուլտուրալ, ֆիզիոլոգիական, կենսաքիմիական և մոլեկուլային գենետիկական տվյալների համաապարփակ վերլուծության հիման վրա Նարինե կաթնաթթվային ըմպելիքի խմորիչ կուլտուրան վերանույնականացվել է որպես Lactobacillus helveticus Ep 317/402: На основании всеобъемлющего анализа морфологических, культурных, физиологических, биохимических и молекулярно-генетических данных исходная культура кисломолочного напитка Нарине Lactobacillus acidophilus Ep 317/402 была повторно идентифицирована как Lactobacillus helveticus Ep 317/402. Based on a detailed analysis of morphological, cultural, physiological, biochemical, and molecular genetic data, the starter culture of the sour milk beverage Narine based on a comprehensive analysis of morphological, cultural, physiological, biochemical and molecular genetic data, the starter of the sour milk beverage Narine Lactobacillus acidophilus Ep 317/402 was re-identified as Lactobacillus helveticus Ep 317/402.

Item Type:Article
Additional Information:Նարինե ֆունկցիոնալ կաթնաթթվային ըմպելիքի խմորիչ կուլտուրայի տեսակային պատկանելությունը
Uncontrolled Keywords:Հովհաննիսյան Հ. Գ., Բարսեղյան Ա. Հ., Դանիելյան Լ. Վ., Փաշայան Մ. Մ., Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus helveticus, закваска “Нарине”, пробиотик, идентификаци
Subjects:Biology > Biotechnology
ID Code:11671
Deposited By:Ruzan Tumanyan
Deposited On:09 Aug 2020 15:31
Last Modified:09 Aug 2020 15:31

Repository Staff Only: item control page